香港滑雪論壇  
返回   香港滑雪論壇 > 滑雪旅遊區 > 滑雪場資料 > 美加地區滑雪場

通知

主題工具 顯示模式 Google 翻譯
舊 2012-10-20, 01:16   #16
pan
滑雪教練

pan 的頭像

註冊日期: 2008-05-22
住址: Canada
pan 是普普通通的會員
11月22號係Whistler Opening Day.
山頂已經開始積雪,11月28號應該有雪滑,只係唔知有幾多條runs會開,上年廿幾號果個星期連續落幾日雨,希望今年11月會好D.

Learn2Ride, Train2Train, Train2Compete, Learn2Win, Train2Win

CASI 高級及指導考官
Snowboard比賽教練
Grouse, Seymour, Cypress, Whistler滑雪學校訓練員
北海道CASI Course統籌
CASI Hokkaido
Coach Pan
pan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 2012-10-20, 18:31   #17
siugai
初級會員

註冊日期: 2008-10-09
siugai 是普普通通的會員
作者: pan 查看文章
11月22號係Whistler Opening Day.
山頂已經開始積雪,11月28號應該有雪滑,只係唔知有幾多條runs會開,上年廿幾號果個星期連續落幾日雨,希望今年11月會好D.
咁真係要finger crossed!!!!
siugai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 2012-10-21, 23:20   #18
jameslai2028
普通會員

註冊日期: 2008-11-22
jameslai2028 是普普通通的會員
作者: siugai 查看文章
Shuttle你book咗由邊去邊呀?
所有野都係個site book晒,個website有得揀去我book間hotel.
jameslai2028 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 2012-10-21, 23:26   #19
普通會員

仲有...請問你book咗住邊呀?
我諗住book village入面個D studio...都好平...$85/night..可住4人!
book左listel... $85 per room per night?!! 仲要住到4個人?!!! 好平啊~
舊 2012-10-27, 09:45   #20
Mckay
進階會員

註冊日期: 2008-05-26
Mckay 是普普通通的會員
作者: jameslai2028 查看文章
book左listel... $85 per room per night?!! 仲要住到4個人?!!! 好平啊~
If you are an intermediate, advance skier and want company, you can contact me. I should be around pretty often.

dlai228@hotmail.com
Mckay 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 2012-10-28, 15:12   #21
普通會員

作者: Mckay 查看文章
If you are an intermediate, advance skier and want company, you can contact me. I should be around pretty often.

dlai228@hotmail.com
好呀,我同我老婆玩groom run算係中級,powder初級,bumps極初級。我地6Dec到,7-12Dec滑雪,睇下到時夾唔夾到時間啦。我email係 jameslai2028@gmail.com
舊 2012-10-29, 00:49   #22
Mckay
進階會員

好呀,我同我老婆玩groom run算係中級,powder初級,bumps極初級。我地6Dec到,7-12Dec滑雪,睇下到時夾唔夾到時間啦。我email係 jameslai2028@gmail.com
咁就一齊滑下bump ,Whistler D bump 容易過日本D好多
舊 2012-11-01, 14:12   #23
siugai
初級會員

mckay 你係local van人?
我同個friend nov 28-dec1會係whistler~~有時間就一齊啦!!
舊 2012-11-07, 00:31   #24
Mckay
進階會員

mckay 你係local van人?
我同個friend nov 28-dec1會係whistler~~有時間就一齊啦!!
我是 Vancouvr local ,Dec1 我們要Whistler 的Ignition day ,不過有人不會上堂,自己滑,我二十九曰星期四可能會自己入,email 我,dlai228@hotmail.com
舊 2012-11-07, 11:02   #25
siugai
初級會員

我是 Vancouvr local ,Dec1 我們要Whistler 的Ignition day ,不過有人不會上堂,自己滑,我二十九曰星期四可能會自己入,email 我,dlai228@hotmail.com
awesome!! see if we can board together le!:)
舊 2012-12-13, 05:01   #26
B2L2
進階會員

B2L2 的頭像

註冊日期: 2008-05-21
住址: Vancouver, BC, Canada
B2L2 是普普通通的會員
Nice meeting you, James and your wife.

- Brian
B2L2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 2012-12-13, 10:41   #27
Mckay
進階會員

You ski very good, a little surprise to me. We all enjoy skiing with you and your wife.

Have a safe trip home
舊 2012-12-17, 13:54   #28
普通會員

作者: B2L2 查看文章
Nice meeting you, James and your wife.

- Brian
多謝Brian 既指導〜

Kit & James
舊 2012-12-17, 14:07   #29
普通會員

You ski very good, a little surprise to me. We all enjoy skiing with you and your wife.

Have a safe trip home
過獎了,我同我老婆都好enjoy, 估唔到十多人既ski隊伍可以玩都咁流暢。

希望下次有機會再一齊玩。

Kit & James
舊 2012-12-18, 11:12   #30
Mckay
進階會員

過獎了,我同我老婆都好enjoy, 估唔到十多人既ski隊伍可以玩都咁流暢。

希望下次有機會再一齊玩。

Kit & James
WE got 20 people skiing together last weekeend but we need to separate into 2 groups.

Let me know if you got friends skiing skiing on Whistler, they are always welcome to join us. ALso can be a good motivation for Brian to show up. He went to party insted of joining us last weekend.

書籤

主題工具
顯示模式

發文規則
不可以發表新主題
不可以發表回覆
不可以上傳附件
不可以編輯自己的文章

啟用 BB 代碼
論壇啟用 表情符號
論壇啟用 [IMG] 代碼
論壇禁用 HTML 代碼
論壇跳轉

所有時間均為香港時間。現在的時間是 05:50

Hong Kong Snowboard & Ski Association